Gårda Bryggas hamnkaptener

Vilka är vi?

Anders Bergkvist

Anders har tillbringat alla sina somrar på Ölmanäs och i Gårda Brygga, och har en stark koppling till platsen. Under åren har han följt och varit delaktig i processen kring hamnens utbyggnad och tillståndsprövningar. Idag delar han båtplats med sin syster Lena och delar nu på ansvaret som  hamnkapten tillsammans med Robert.

Robert Paulsson

Bor sedan 1964 i Gårda Brygga/Ölmanäs. Lärde sig segla i Ölmanäs seglarskola på 60-talet och arbetade också som segelinstruktör under några somrar på 70- talet. Har kappseglat med Optimist-, Triss- och OK-jolle under många år. Har sedan 1984 en styrpulpetbåt i hamnen och försöker fiska makrill och hummer på hösten

Hej alla båtvänner!

Nu har Nisse lämnat över, vi har gått kurs samt vi har nu sjösatt vår första båt. De helger vi har bokat upp för sjösättning framgår av kalendern och infaller den 26-27 april och 10-11maj. För er som har segelbåtar och om ni skall sjösätta och masta på eran båt samtidigt, ber vi er kontakta någon av oss så hittar vi annan tid för er sjösättning då det är svårare att beräkna tidsåtgång.


För er som absolut inte kan de två helger som vi har reserverat för sjösättning så kommer vi lösa tid för sjösättning - men ni kan inte räkna med att ringa på förmiddagen och få kranhjälp samma dag - även om stjärnorna kan stå rätt ibland. Vid akuta situationer (motor-haveri, reparationsbehov etc.) så kommer vi självklar att hjälpa till och om vi inte kan så finns det reservkranskötare som har lovat att ställa upp.


Vi hoppas alla på en fantastisk båtsommar och ber om er förståelse för att vi ännu inte har Nisses eller tidigare hamnkapteners erfarenhet och rutin. Inför sjösättningen: Glöm inte att sätta i ”dyvikan” (bottenplugg) för er som har
sådana, att ta med för och aktertampar till båten (så vi kan hantera båten vid krankajen) och se över förtöjningslinor till bommarna. Vi uppskattar även om ni kan uppge vikt och bredd på er båt vid sjösättning. Det är alltid bra att ha båtshake/paddel/åror om ni inte är 100 på att båtmotorn startar.


OBS: använd inte metall-schackel på y-bommarna (galvaniseringen slits bort och bygeln börjar rosta efter ett tag) och glöm inte att ni måste ha båten försäkrad vid sjö- och torrsättning..


Hälsningar

Robert Paulsson & Anders Bergkvist